maanantai 1. helmikuuta 2016

Rajatapaus, yrittäjä vai ei?

Viime viikolla tuli "vähän" lunta. Tuumin kotia tullessa jotta kuka sitä nelivetoa kaipaa. Noh, ei se ehkä pahitteeksi olisi ollut. Pihaan pääsi suht helposti mutta seuraavan aamun lähtö näytti ainakin ratin takaa siltä että osallistuin johonkin rallin erikoiskokeeseen. Lukuunottamatta vauhtia joka oli noin 15km/h.







Hirrrrrveen nätti lenkkeilyilma! 


Mutta sitten tähän rajatapaus-asiaan. :D Työkuviot on muuttuneet sen verran että ajattelin vaihtaa liittoa/työttömyyskassaa palkansaajapuolelle tuolta yrittäjien kassasta. Eipä se sitten ollutkaan niin yksinkertaista. Uudesta liitosta tuli pyyntö että täytyy saada työvoimatoimistosta työvoimapoliittinen lausunto siitä että olenko täysipäiväinen yrittäjä vai en. Olin että täh, miten ihmeessä työkkäri siihen liittyy?

Siinä sitten arvelin että no käynpä työkkärissä. Paitsi että kun tässä edellisen käynnin jälkeen (ööö, 7 vuotta sitten?) on käynyt niin ettei täällä ole työvoimatoimistoa. Palvelunumeron löysin ja soitin siihen. Siellä nainen alkaa selittää että sinun täytyy ilmoittautua työnhakijaksi. Vielä suurempi TÄH? ja ihan ääneen pääsi kyllä siinä vaiheessa. Aloin kyselemään että miksi ihmeessä? No koska ei ole oikeutta työttömyysturvaan jos ei ole työnhakija. Hetken aikaa löi tyhjää kunnes sain sanotuksi että kiitos en halua mitään rahaa enkä varsinkaan lisää töitä ja siinä sitten naurettiin että tulipa pieni väärinkäsitys, että ihan tosiaan haluan vaan vaihtaa kassaa.

Sitten virkailija sanoi että kyllä se on kassojen määriteltävä se asia olenko yrittäjä vai en. Minä siihen että kun liitosta sanottiin että se on työkkärin asia. Aikamme siinä pähkäiltiin ja päädyin soittamaan Ayt:lle eli siihen kassaan missä tällä hetkellä olen. Josta sanottiin että eipä pitäisi olla mitään estettä vaihtaa kassaa. Eikä lausuntoa työkkäristä tarvita kuin siinä vaiheessa jos jäisi työttömäksi. Uhhuh. Byrokratia. Nyt odottelen vastausta mahdollisesta uudesta liitosta/kassasta että kuinkas tässä nyt edetään. 

Lauantaina kävin ulkona muutenkin kuin lenkillä. Eli laulamassa. Pitihän se kuva ottaa kun kerrankin on naama kammattu. Ja ripsiväriäkin laitoin. :D Juontaja oli ihan loistava, mielettömän hyvä äänentoisto, todella mukava oli laulaa. Eikä ollut liikaa sakkia joikhaamassa, taidettiin ystävän kanssa päästä melkein vuorotellen laulamaan. Ja listat, ihan hillittömän paljon biisejä, ah! Pitkästä, pitkästä aikaa pääsin laulamaan Stratovariuksen Hunting high and low, sitä kun ei joka paikasta löydy, eikä huonolla äänentoistolla viitsi laulaa. 

Treeneistäkin kai hyvä olisi aihetta käsittelevään blogiin kirjoittaa. :D Eihän niistä kyllä jumppakaudella paljon mainittavaa ole, salitreeneistä ainakaan. Viime viikko oli muutenkin todella raskas, pitkiä päiviä ja paljon jumppia. Ehdin käydä kuitenkin kolmesti salilla. Juoksujalat painavat joka aamu tonnin mutta pieni hölkkä piristää sen verran että onhan se vaan lähdettävä. Ja ennenkaikkea karvakamujen takia. Olkapääkin on paljon parempi kuin viikko sitten. Tämä aamu alkoi ihanasti hermoratahieronnalla, suosittelen lämpimästi, edelleen. Olin kyllä ihan tööt ja omistin varmasti litran silmäpussit, oikein kiva oli mennä vetämään jumppia. :D Se siitä, tästä on hyvä jatkaa. :) - Mirva - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti